(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
TROUBOVÝ GULÁŠ
Potřebné ingredience
Maso,cibule...viz níže:-)
Postup přípravy
1 až 1,5 kg masa (hovězí nebo vepřové) nakrájet na kostky
3 až 4 velké cibule nakrájet na drobno
5 stroužků česneku nasekat
2 lžičky gulášového koření
3 lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
3 polévkové lžíce solamylu
2 kostky masoxu
1 rajčatový protlak-velký
sůl podle chuti
0,75 až 1 litr vody
Podle chuti můžeme přidat čerstvou papriku,kozí rohy nebo feferony.
Vše vložíme do pekáče přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů.
Pečeme hodinu (vepřové) až hodinu a půl(hovězí)
V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEOTEVÍRÁME NEMÍCHÁME A UŽ VŮBEC
NEČUMÍME DOVNITŘ
3 až 4 velké cibule nakrájet na drobno
5 stroužků česneku nasekat
2 lžičky gulášového koření
3 lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
3 polévkové lžíce solamylu
2 kostky masoxu
1 rajčatový protlak-velký
sůl podle chuti
0,75 až 1 litr vody
Podle chuti můžeme přidat čerstvou papriku,kozí rohy nebo feferony.
Vše vložíme do pekáče přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů.
Pečeme hodinu (vepřové) až hodinu a půl(hovězí)
V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEOTEVÍRÁME NEMÍCHÁME A UŽ VŮBEC
NEČUMÍME DOVNITŘ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
JanaPas
(upraveno)
24. 5. 2013, 21:40
no, mě tohleto vůbec nechutná a zbytek rodiny byl otráven (těšili se na guláš a já jim prý dala nepovedenou hovězí polévku). Možná proto, že v naší rodině mají chlapi děsně rádi guláš a toto je podle nich prý děsný blivajz. Guláši dává chuť orestovaná cibule na sádle a opečené maso. A při dušení se cibule téměř rozpadne. Kdežto tady mi přijde, že cibule je uvařená (a vařenou cibuli nepozřu) a maso je prostě vařené a takové je to celé bez chuti a vodové. Prostě jsem to zkusila ale dělat to už nikdy nebudu.
Berušánci
(upraveno)
26. 5. 2013, 20:32
@JanaPas
již podle receptu Vám mohlo býti jasné že tam nebude orestovaná cibule ne? tak jste mohla tušit že VAŠIM CHLAPŮM chutnat nebude.
uplnejinaolga
(upraveno)
24. 5. 2013, 21:21
certovka.
(upraveno)
8. 7. 2012, 11:19
Také jsem udělala gulášek podle Vašeho receptíku,je moc dobrý ,jen tam byl zbytečně moc cítit ten protlak Masíka jsem měla asi kilo a půl,dala jsem celý protlak,myslím,že půlka by stačila,ale jinak moc dobrý
Rulda
(upraveno)
8. 3. 2011, 18:53
Tak jsme právě povečeřeli troubový guláš. Napoprvé jsem ho radši dělala z vepřového, abych kdyžtak nezkazila hovězí ALE guláš je opravdu moc dobrý, jednoduchý tak moc, že víc jednoduchý už být nemůže a chutná skvěle!!! Víc takových receptů
Berušánci
(upraveno)
8. 3. 2011, 20:08
@Rulda
Ahoj teti,jsem moooc ráda že Vám chutnalo je opravdu super rychlý a jednoduchý Zdravíme Pet a spol
AmyVT
(upraveno)
17. 2. 2011, 15:33
Tak Petro, právě jsem ho šoupla do trouby. Doufám, že se povede, čekám návštěvu a moučník se mi nepovedl. Musím je nacpat masem, aby neměli na další chod ani pomyšlení.
Berušánci
(upraveno)
17. 2. 2011, 21:32
@AmyVT
Dobrý večer,tak jak to dopadlo??doufám a věřím že chutnal
AmyVT
(upraveno)
20. 2. 2011, 13:57
@Berušánci
Chuťově byl moc dobrý. Jiný, než jaký jsme zvyklí. Jen jsem měla maso asi ze stoleté krávy, takže bylo i po 2 hod tužší, tudíž příště ho tam nechám raději o půl hoďky déle. Takže budu muset dát i více vody. Moc se mi líbí vařit ala "aintopf" a ještě více to, že nemusím míchat a hlídat hrnec. Zapnu troubu a jdu s malou ven. Nemáte více takových receptů?
Berušánci
(upraveno)
1. 2. 2011, 21:14
AT VÁM VŠEM CHUTNÁ
pavlíkmacík
(upraveno)
1. 2. 2011, 15:47
..místo pokličky na pekáč dávám alobal, který podle něj pěkně vytvaruju a to fakt čumět nejde
arabelka
(upraveno)
1. 2. 2011, 15:28
vyzkouším ten dovětek nemá chybu
chopper Jája
(upraveno)
1. 2. 2011, 15:26
Zaujalo mě to i pobavilo Díky,ukládám
kopretin.a
(upraveno)
13. 2. 2011, 13:21
ten dovětek je super tak jsem to uvařila - klasika z kližky - a musela jsem teda hodinu přidat - bylo to tvrdé...a taky dám příště méně papriky...ALE CO JE GENIÁLNÍ - nemusí se s tím nic dělat - míchat, kontrolovat, dolévat vodu atd...takže super metoda...díky
Berušánci
(upraveno)
1. 2. 2011, 13:27
JE OPRAVDU VÝTEČNÝ,VŘELE DOPORUČUJI
planice
(upraveno)
1. 2. 2011, 13:57
@Berušánci
PROSÍM TEN PROTLAK VELKÝ NEBO MALÝ
Berušánci
(upraveno)
1. 2. 2011, 14:02
@planice
VELKÝÝ
planice
(upraveno)
1. 2. 2011, 14:03
@Berušánci
DÍKY MOC .UŽ SE NA NĚJ TĚŠÍM MŇAM
Berušánci
(upraveno)
1. 2. 2011, 14:04
@planice
PAK PÍSNĚTE JAK CHUTNAL
planice
(upraveno)
1. 2. 2011, 14:07
@Berušánci
JASNĚ ŽE PÍSNU ,JEN MUSÍM POČKAT AŽ DORAZÍ Z RUSKA
Berušánci
(upraveno)
1. 2. 2011, 14:11
@planice
planice
(upraveno)
1. 2. 2011, 14:13
@Berušánci